Coronavirus, aanvullende informatie 15 april 2020

Wat kregen we een leuke reacties op de kaarten (overigens in eigen huis ontworpen door Angelique!). Het doet ons goed te horen dat u dit zo erg waardeert.

Wij hebben weer een paar leuke dingen te melden. Annelies had een subsidieaanvraag gedaan voor fietslessen aan volwassenen, het stimuleren van fietsen voor ouderen en de realisatie van de fietsenwerkplaats als onderdeel van de leerwerkplaats. Gister kregen we te horen dat de aanvraag is gehonoreerd. De informatieavond over de fietslessen was nog net voor de Corona tijd en werd flink bezocht ( meer dan 30 deelnemers) Nu de praktijklessen even worden opgeschort is Annelies begonnen met het geven van digitale fietslessen, vooralsnog via whatss app en facebook maar we hopen vanaf morgen via ons eigen You Tube kanaal, daarover volgende week meer.

Christiaan is geïnterviewd over de uitbreiding van de huiswerkbegeleiding en doet ook mee aan een challence van de Hoge School waar hij studeert.  Stemt u allemaal mee?  Hieronder zijn oproep.

STEM op Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag via www.wijinholland.nl

Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag is één van de projecten en vrijwilligersdiensten van Tympaan-De Baat. Dit project is onderdeel van het Jongerenwerk. Christiaan Zijl is met dit project begonnen in juli 2018 en is coördinator van dit project. Hij is tevens student op de Hogeschool Inholland en doet mee met de Wij Inholland Award 2020 voor het beste project van een student van Inholland. Er kan 2000 euro gewonnen worden voor het project! Hiermee kan doorontwikkeling plaatsvinden en kunnen meer kinderen/jongeren de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Iedere stem telt! Dit bericht delen binnen jou netwerk wordt zeer op prijs gesteld! Er is een oproep om te stemmen gelanceerd via de facebook pagina van het Jongerenwerk en Tympaan-De Baat, die gedeeld kan worden. 

 

Wat houdt het project in?

Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag is onderdeel van Jongerenwerk De Ronde Venen. Normaal gesproken wordt er in de bibliotheek in Mijdrecht en bij De Trekvogel (karekiet 49) één uur per week huiswerkbegeleiding gegeven op afspraak door stagiaires en vrijwilligers. Door de coronacrisis wordt nu online huiswerkbegeleiding aangeboden. Het doel van Huiswerkbegeleiding De Inhaalslag is tweeledig. Naast het verbeteren van schoolresultaten en daarmee het vergroten van de toekomstkansen is het voor het Jongerenwerk ook een manier om voortdurend met de jongere in contact te staan en zo problemen snel te signaleren. De huiswerkbegeleiding is voornamelijk voor leerlingen van groep 6, 7 & 8, maar er zijn plannen om deze doelgroep verder uit te breiden. Er wordt nauw samengewerkt met de basisscholen. Vanaf de start van het project in juli 2018 tot 2020 hebben er 50 jongeren deelgenomen. Voor de coronacrisis kregen 30 jongeren per week of om de week huiswerkbegeleiding. Op dit moment krijgen 15 van hen digitale huiswerkbegeleiding door middel van videobellen. Dit wordt verder uitgebreid.

 

Over wedstrijd gesproken, weet u nog, de oproep van het jongerenwerk om een filmpje in te sturen over afstand houden? We ontvingen maar liefst 12 inzendingen! En zoals altijd was het moeilijk kiezen maar uiteindelijk zijn er toch 3 winnaars uitgekomen. Deze jongeren zijn inmiddels gebeld en aanstaande woensdag ( 22 april) worden de prijzen uitgereikt door wethouder Kiki Hagen. Vervolgens worden de filmpjes op de Nieuwsronde van RTV De Ronde Venen

Johnson europlant heeft aangegeven de buurtkamer maaltijden te willen sponsoren, daar zijn we super blij mee!.

Zoals u weet zijn de uitstapjes van de Plusbus en de Diligence gestopt, wel rijden we nog voor de boodschappen. Van een van onze klanten van het eerste uur kregen we een mooie kaart waarop ze vertelde dat ze hier zo ontzettend blij mee is.  Er zijn nog plekken beschikbaar tijdens deze boodschappen ritten en desnoods rijden we vaker, kent u mensen die het fijn vinden om op deze veilige manier toch wekelijks de eigen boodschappen te kunnen doen dan horen we dat graag.

De PlusBus heeft inmiddels een nieuwe parkeerplaats…recht voor de deur met heel veel dank aan Hoogvliet. Sinds we onze vaste plek bij de Kom kwijt waren was het voor de chauffeurs soms een heel gepuzzel om bij thuiskomst ook weer een parkeerplek te vinden, die ellende is nu voorbij.

Mieke

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                     

Uitgelicht

Mis jij nu inkomen door de coronacrisis? Of ben je net jouw baan kwijtgeraakt? Of maak je zorgen... Lees verder
Vanaf woensdag 6 mei is het Servicepunt weer open voor afspraken met inwoners. Iedereen die dat wil... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat