Coronavirus, aanvullende informatie 3 april 2020

Het Coronaplatform wordt goed gebruikt. Er zijn 83 aanmeldingen geweest. Nog altijd overstijgt het aanbod de vraag.

We ontvingen gister bericht van de ANWB over automaatje. Hieronder heb ik een deel van het bericht overgenomen. Dit bericht is niet alleen voor de automaatje vrijwilligers belangrijk maar ook voor de overige vrijwilligers. 

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag (31 maart) besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Dus, in ieder geval mogen er tot minstens 28 april geen ANWB AutoMaatje ritten worden verzorgd. Om jullie deelnemers en chauffeurs optimaal tegen het coronavirus te beschermen, wil de ANWB dat tot 1 juni geen noodzakelijke ANWB AutoMaatje ritten worden uitgevoerd. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben.

We sluiten af met het belangrijkste in deze periode, zeker nu alle maatregelen verlengd zijn tot eind april: Hou vol, blijf gezond en let goed op jezelf en de mensen in je omgeving! 

Ook ontvingen we bericht van RTV De Ronde Venen
RTV Ronde Venen en IVI (InwonersVoorInwoners) hebben de handen in een gesloten en zijn vanaf dinsdag 24 maart in de lucht met een speciale radio-uitzending met lokale berichtgeving over het Coronavirus in De Ronde Venen en om inwoners met elkaar te verbinden.
De naam van het radioprogramma is : You’ll Never Walk alone
Naast dat het een informatief programma is waar allerlei zaken besproken worden met professionals op allerlei gebied die iets zinnig kunnen zeggen over de gevolgen van de Corona-crisis kunnen inwoners van De Ronde Venen ook vragen stellen, plaatjes aanvragen en andere zaken aandragen in het programma met betrekking tot Corona.
De frequentie waarop wij zijn te ontvangen : 105,6 FM. Het programma is terug te luisteren via internet :
https://rtvrondevenen.nl/radio/gemist/150023879/youll-never-walk-alone

Rest mij u een goede week te wensen en ondanks het zonnetje…blijf binnen en blijf gezond!!

Mieke Telder

Uitgelicht

Mis jij nu inkomen door de coronacrisis? Of ben je net jouw baan kwijtgeraakt? Of maak je zorgen... Lees verder
Vanaf woensdag 6 mei is het Servicepunt weer open voor afspraken met inwoners. Iedereen die dat wil... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat